Ajankohtaista

Lasiseinä talon ulkoseinäksi

Oletko haaveillut modernista lasiseinästä talon ulkoseinään? Lasiseinällä sisätilasta saadaan moninkertaisesti avarampi ja valoisampi. Usein lasiseinä yhdistää terassin ja olohuoneen, jolloin tila ikään kuin jatkuu sisältä ulos ja maisemasta pystyy nauttimaan täysin rinnoin myös sisätiloissa. 

 

Lasiseinä toteutetaan joko yhdistämällä lasiliukuovi ja kiinteät ikkunat, tai pelkillä kiinteillä ikkunoilla, mikäli käyntiä ulos ei tarvita. Lasiseinä liukuovella lisää tilaan niin valoa, kuin lisää liikkumatilaa, sillä oven avaaminen ei vie huoneesta tai terassilta tilaa.

 

Lasiseinän yhden ikkunalasin maksimikoko on 2,6m x 3,5m. Lasiliukuovella toteutetun lasiseinän maksimileveys voi olla jopa 6m ja se voidaan toteuttaa myös useammasta liukuvasta osasta.

 

Lue lisää lasiliukuoven ominaisuuksista

 

Alla olevassa kuvassa lasiseinä on toteutettu asentamalla lasiliukuovi alle ja kiinteät ikkunat päälle. Kun tehdään lasiseinä olohuoneeseen, se tuo sisätilaan roimasti valoa ja tilantuntua.

 

lasiseinä-kiinteät-ikkunat (1)

 

Mitä tulee ottaa huomioon lasiseinää suunniteltaessa?

 

Lasiseinää suunniteltaessa kannattaa suosia kiinteitä ikkunoita. Kiinteillä ikkunoilla saadaan toteutettua suurempia lasipintoja ja ne ovat myös edullisempia kuin avattavat ikkunat. Hinnat vaihtelevat ikkunoiden koon, ominaisuuksien ja lisävarusteiden mukaan.

 

Korkealla sijaitsevien ikkunoiden ja suurien lasipintojen puhdistaminen voi olla hankalaa. Ikkunoihin kannattaakin siis valita itsepuhdistuva pinnoite, etenkin jos ne sijaitsevat korkealla. Pinnoitteen avulla ikkuna puhdistuu ilmankosteuden ja sateen vaikutuksesta. Tämä ei korvaa ikkunanpesua täysin, mutta pidentää pesuväliä kiitettävästi.

 

Koska lasiseinän pinta-ala laaja, kannattaa huomioida myös auringonpaiste ja uv-säteily. Ikkunoihin ja oviin on saatavilla myös aurinkosuoja, joka vähentää sisätilojen lämpenemistä, sekä suojaa sisätilojen pintoja ja materiaaleja uv-säteilyltä. Iccunalta saat myös ikkunoiden kokoon mitoitetut vekkikaihtimet tarvittaessa. 

 

Lasiliukuovi on mahdollista asentaa lattiapinnan kanssa samaan tasoon, jolloin tilojen välille ei jää korkeuseroa. Tämä helpottaa esimerkiksi esteetöntä kulkua.

 

Tutustu liukuoviin >

 

lasiseinä-terassi (1)

 

Iccunan lasiseinä on kestävä ja ympäristöystävällinen ratkaisu

 

Ikkunoiden ja ovien karmit on valmistettu kierrätettävästä PVC-komposiitista. Sen lisäksi, että se on ympäristöystävällisempi materiaali, se kestää erittäin hyvin sään vaihteluita ja mekaanista rasitusta. PVC-materiaali ei myöskään haalistu, kellastu tai vaihda väriä, joten se näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä. Siksi meillä onkin tuotteillemme markkinoiden pisin, eli 10 vuoden takuu.

 

Ota yhteyttä

 

Laajasta lasipinnasta huolimatta lasiseinän hankkijan ei tarvitse myöskään tinkiä asuinmukavuudesta. Ikkunoidemme karmit, puitteet, sekä kennorakenne tekevät niistä 100% vesi- ja ilmatiiviitä, joka vähentää huomattavasti mm. rakennuksen lämmönhukkaa. 

 

Iccunan ovet ja ikkunat ovat siis markkinoiden parasta laatua, eivätkä ne vaadi jatkuvaa huoltoa tai korjausmaalausta.

 

 

Tutustu ikkunoihin >