Ajankohtaista

Ikkunoiden valintaopas

Ikkunat ovat erittäin oleellisessa asemassa, kun lähdetään rakentamaan ja suunnittelemaan taloa. Omakotitalon ikkunoiden koko, sijainti ja käyttöominaisuudet tulisi suunnitella huolella etukäteen, sillä ikkunat vaikuttavat huomattavasti asumismukavuuteen. Ulkonäön lisäksi kannattaa miettiä valoa, eristystä ja ilmanvaihtoa.

Tuotteet

Ikkunat ovat kehittyneet huomattavasti vuosien varrella ja niihin saa lisättyä erilaisia ominaisuuksia, kuten itsepuhdistuvan pinnoitteen tai uv-säteilyä torjuvan pinnoitteen. Lisäksi lämmöneristysominaisuudet ovat kehittyneet, joten ikkunalasien pinta-alaa on voitu kasvattaa lämmöneristyksestä tinkimättä.

 

Valinnanvaraa on myös paljon ja perinteisestä poikkeava ikkunamalli voikin tuoda tilaan paljon ilmettä. Oletko harkinnut esimerkiksi trendikkäitä keskieurooppalaistyylisiä ikkunoita? 

 

Käy tutustumassa, miltä näyttävät esimerkiksi ranskalaiset parvekeovet, joilla saa kotiin lisää tilan tuntua ja tyylikkyyttä.

 

Tutustu ikkunoihin >

ranskalaiset-parvekeovet-omakotitalo

 

Ikkunat omakotitaloon

 

Kun valitaan ikkunoita omakotitaloon, täytyy ottaa huomioon useita eri tekijöitä. Paljonko tilaan kaivataan luonnonvaloa ja mitä käytännön tarpeita ikkunoilta kaivataan?

 

Mitä ottaa huomioon kun valitaan ikkunoita omakotitaloon?

 

Ikkunoiden sijainti

Olisi hyvä että joka tilassa on hyvä ilmanvaihto ja että ikkunat on sijoitettu niin, että on otettu huomioon mm. yksityisyys, maisema, mahdolliset meluhaitat, sekä vuodenaikojen vaikutus.

 

Ikkunan lämpö- ja äänieristeet

Suomen oloissa on otettava huomioon vuodenaikojen ääripäät. Kaikki ikkunamme on optimoitu Suomen sääoloihin. Lisäksi hyvä äänieristys on tärkeää, etenkin jos ikkunat ovat kadulle päin.

 

Sopivat ominaisuudet

Ikkunan koosta ja sijainnista riippuen kannattaa huomioida tarjolla olevat lisäominaisuudet. Korkealla sijaitseviin suuriin ikkunoihin suosittelemme itse peseytyvää pintaa, ja lännen tai etelän suuntaan oleviin taas ikkunoihin aurinkosuojaa. Jokaiseen tilaan kannattaa myös miettiä edes yhden tuuletusikkunan asentamista, jolloin kippi-ikkuna tai lasiliukuovi ovat loistavia vaihtoehtoja. Kippi ominaisuudella nimittäin vältetään esimerkiksi ikävä vedon tunne.

 

Ikkunan mitat

Jos olet tekemässä ikkunatilausta, muista varmistaa ikkunoiden mitat tarkasti. Ikkunan karmimitat täytyy olla aina pienemmät kuin ikkuna-aukon mitat, jotta ikkunan eristykselle jää tarvittava tila. Autamme mielellämme ikkunan kokoon liittyvissä kysymyksissä ikkunatilauksen yhteydessä.

 

Millaiset ikkunat kannattaa valita?

Jos kyseessä on uusi omakotitalo, kannattaa muistaa, että vaihtoehtoja on monia. Valikoimastamme löydät kaiken suurista ikkunapinnoista liukuikkunoihin, sekä pieniinkin tiloihin sopivat kippi-ikkunat. Lasiliukuoven ja kiinteiden ikkunoiden yhdistelmällä saadaan toteutettua esimerkiksi näyttävä lasiseinä. 

 

Kippi-ikkunan ja kiinteän ikkunan yhdistelmällä taas tuodaan valoa ja raikasta ilmaa tilaan kuin tilaan ja tässäkään vaihtoehdossa ei tarvitse valita perinteistä mallia. Samaan karmiin voidaan nimittäin yhdistää useampi ikkuna. Tämä on myös kustannustehokasta, sillä kiinteä ikkuna on aina edullisempi, kuin avattava ikkuna. Kiinteään ikkunaan on myös saatavilla suurempi lasipinta, kuin avattavaan ikkunaan. 

 

VERKKOKAUPPA

kustomoitu-ikkuna

 

Kun etsitään sopivia ikkunoita ja ovia terassille ja parvekkeelle, on yksi loistava vaihtoehto lasinen liukuovi. Liukuovi säästää tilaa ja jatkaa sisätilaa terassille tai parvekkeelle. Tilan lisäksi lasiliukuovi tuo tilaan myös enemmän valoa.

 

Kuten aiemmin mainittu, kannattaa huomioida, kuinka paljon ikkuna on suorassa auringonvalossa. Auringolta suojaava pinnoite estää liian lämmön pääsyn sisätiloihin ja vähentää näin jäähdyttämisen tarvetta. UV-säteilyltä suojaava pinnoite myös säästää sisätilojen pintoja vähentämällä niihin kohdistuvaa uv-säteilyä. Aurinkosuoja on saatavilla kaikkiin ikkunamalleihin. 

 

Ikkunoihimme saa lisättyä myös muita yksityiskohtia, kuten vekkikaihtimet, hyttysverkon tai ristikon.

Tutustu lisävarusteisiin