Kuvat: Maru Lemmetty/Nelonen Media

Samu Haberin mökkiremontti

Iccunan lasiliukuovi tuo merimaiseman sisään


Nelosen Huvila ja Huussi -ohjelman Samu Haberin saunaparatiisi -jaksossa kokee muusikon meren rannalla sijaitseva saunamökki täydellisen muodonmuutoksen. Uudistuneessa rakennuksessa on Iccunan toimittama lasiliukuovi, joka antaa valoa ja tuo merimaiseman oleskelutilaan.

Ohjelmassa muusikko-musiikintekijä-laulaja Samu Haber kertoo, että saunominen on tärkeä osa hänen mökkireissujaan. Kirkkonummella aivan meren rannassa sijaitseva sauna ei kuitenkaan vastannut toiveita. Erityisesti valon puute häiritsi, eikä upeaa merimaisemaa ollut hyödynnetty tilaratkaisuissa.

Uudistuksen suunnitteli sisustusarkkitehti Mikko Vesanen. Remontissa saunan paikka vaihdettiin meren puolelle. Lisäksi rakennukseen tehtiin Samun kaipaama saunakamari, joka toimii myös pukeutumishuoneena ja majoitustilana. Tämän ja terassin väliin asennettiin Iccunan lasiliukuovi.

Nähtyään uudistuneen mökin Samu Haber on enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Hän sai mitä halusi, eli tilajärjestely on aikaisempaa selkeämpi, rakennuksessa on paljon lasipintaa ja mikä parasta: lasiliukuoven sekä isojen ikkunoiden ansiosta merinäkymä tulee sisälle.

Iccuna_Samu1_Maru_lemmetty_NelonenMedia

KESTÄVÄ JA HUOLTOVAPAA

Iccuna Oy:n toimitusjohtaja Teemu Haapalahti kertoo, että lasiliukuovi on kestävä ja huoltovapaa ratkaisu, kun huoneeseen halutaan valoa ja tilantuntua. Se sopii niin omakotitaloihin, kerros- ja rivitalohuoneistoihin kuin vapaa-ajanasunnollekin.

Lasi on suunnittelijoiden suosima tyylikäs materiaali, jota hyödynnetään tänä päivänä monessa kohteessa.

– Lasiliukuovella saadaan tilaan valoisuutta ja avaruutta. Parvekkeelle tai terassille avautuva lasiliukuovi antaa asunnolle lisätilaa, minkä merkitys korostuu etenkin pienissä neliömäärissä. Liukuovelle ei myöskään tarvitse varata asunnosta tilaa kuten perinteiselle saranoidulle ovelle.

KOTIMAASSA VALMISTETTU

Iccunan lasiliukuovet valmistetaan Nivalassa Pohjois-Pohjanmaalla. Lasiliukuovien PVC-profiilit toimittaa saksalainen Vega Ag, ja ne teräsvahvistetaan Iccunan tehtaalla. Korkean kotimaisuusasteen ansiosta tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Lisäksi Iccunan tuotteilla on kymmenen vuoden takuu. Lasiliukuoven kaikki materiaalit ovat kierrätettäviä.

Tuotteiden valmistuksen lisäksi Iccunalla on asennuspalvelu. Toimitusjohtaja Teemu Haapalahden mukaan tälle on yhä enemmän kysyntää ja tilaajat arvostavat avaimet käteen -toimitusta.

Iccuna_Samu2_Maru_Lemmetty_NelonenMedia


Käytetyt Iccunan tuotteet:

  • Lasiliukuovi

Tietoja:

Huvila ja huussi -ohjelma, jossa seurataan Samu Haberin saunamökin remonttia, on nähtävissä Ruutu-palvelussa.

Kuvat: Maru Lemmetty/Nelonen Media

Juttu julkaistu: Rakennusfakta.fi-palvelussa.

Teksti: Irene Murtomäki / RPT Buggfakta Oy

Iccuna_Samu_Maru_Lemmetty_NelonenMedia
Iccuna Oy laajentaa tuoteperhettään
Iccuna Oy on ostanut tamperelaisen Kometek Oy:n sekä kaustislaisen Virkkalan puunjalostus Oy:n koko osakekannat.

Iccuna Oy laajentaa tuoteperhettään

Jan 11, 2024 10:48:16 AM 1 min read
Energiatehokkaat ikkunat ja lasiliukuovet
energiatehokkaat ikkunat

Energiatehokkaat ikkunat ja lasiliukuovet

Dec 30, 2022 11:41:00 AM 1 min read
Lasiseinä talon ulkoseinäksi

Lasiseinä talon ulkoseinäksi

Aug 2, 2022 10:00:00 AM 2 min read