Ajankohtaista

Remonttitrendit 2020

Remonttitrendit tulevat näkymään kaikessa rakentamisessa vuonna 2020. Niin pienissä pintaremonteissa kuin täysin uusissa kohteissa. Elämme remontoinnin huippuaikaa. Kesälomat on saatu viettää rauhassa ja on aika palata viettämään arkea. Kuun alussa alkaneet Asuntomessut tarjoavat rakentajille inspiraatiota sekä uutta intoa. Mahdollisuuksia on monia, muutoksella saa aina aikaa uuden tuuleen kotiin.  

 

Elämme digiaikaa, jolloin suurin osa viestinnästä tapahtuu sähköisesti, jolloin aikaa tulee vietettyä näyttöjen äärellä paljon päivisin. Tämän ison muutoksen myötä on huomattu rakentamisessa, etenkin mitä tulee kotien rakentamiseen, että kodeista halutaan jopa hotelli tai spa tyylisiä rauhoittumispaikkoja. Näin voidaan lisätä omaa palautumista paikassa, jossa ei ole ylimääräisiä ärsykkeitä.

 

Lue myös: Ikkunoiden valintaopas

 

Selkeästi erottuvia trendejä ovat: 

 

  1. Käytännöllisyys 
  1. Maanläheisyys 
  1. Vihersisustus 
  1. Ajattomuus 

 

Käytännöllisyys arjessa asukkaasta riippumatta

 

Käytännöllisyys on ollut jo useampana vuonna rakennustrendien huipulla. Tästä pystytään huomaamaan esimerkiksi miten tarkasti jokainen neliö on asunnoissa mietitty sekä asunnon käyttäjien mieltymykset ovat otettu huomioon (lapset, aikuiset, urheilijat, koirat). Toiminnalliset sekä tilaa säästävät ratkaisut trendaavat tämänpäivän rakentamisessa. Kippi-ikkunat korvaavat tuuletusräppänät sekä lasiliukuovi terassille lisää käytettäviä neliöitä. Esteettömyys on myös yksi käytettävyyden helpottava tekijä. Ikkunat rakennetaan alkamaan lattian rajasta eikä näin ollen kynnyksiä synny enää kulkutielle, eikä varpaita tarvitse lyödä kynnyksiin!

 

 

Maanläheisyys, luonto lähemmäksi kotia

 

Ihmisillä on sisäänrakennettu rakkaus luontoon, se on yksi asia, jolla on hyvinvointiamme parantava vaikutus. Siksi se on hyvä tuoda myös osaksi kotia – onhan se paikka, jossa haluamme tuntea itsemme mahdollisimman tasapainoisiksi. Luonnolliset materiaalit, pehmeät sävyt ja harmoniset kokonaisuudet menevän tuskin koskaan pois muodista. Luontoa tuodaan lähemmäksi kotia isoilla avarilla tilaratkaisuilla, ikkunoilla ja puumateriaarilla.

Isot ikkunapinnat tuo luonnon lähelle 

 

Vihersisustus näkyvillä myös asuntomessuilla 2020

 

Luonnon tuominen kotiin ihan konkreettisesti onnistuu tuomalla sinne runsaasti viherkasveja tai kasvattamalla omat yrtit ja salaatit keittiössä. Jo asuntomessuilla 2020 voitiin huomata miten viherkasvit ovat osa sisustusta kun asuntoihin oli rakennettu kokonaisia huoneita pelkästään kasveille tai omalle lukunurkalle. Viherkasvien läsnäolo luo myös luonnon tuntua. Toinen tapa tuoda viherkasveja lähemmäksi on suuret ikkunapinnat, jolloin pääset nauttimaan suorasta näköyhteydestä luontoon.

 

Pystyikkuna

 

Ajattomuus, vähemmän on enemmän

 

Ajattomuus lähtee ennen kaikkea käytännöllisyydestä, jossa vähemmän on enemmän. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että ajattomassa sisustuksessa kaikki olisi samaa tyyliä.

Suurin pelkomme rakentamisessa on se, ettemme vain kyllästyisi valitsemiimme ratkaisuihin nopeasti. Ajattoman sisustuksen luominen alkaa pintamateriaalivalinnoista. Kun rakennat uutta tai remontoit vanhaa yritä koko ajan muistaa materiaalivalinnoissa välttää liian trendikkäitä valintoja, vaikka ne olisivat näyttäneet kuinka ihanilta juuri silloin. Kun rakentaa tai remontoi, kannattaa muistaa haluatko, että asuntosi muistetaan juuri siitä ajanjaksosta. 

Sisutuksella ja helpoilla remonttikohteilla kuten seinien maalaamisella tai sohvan vaihtamisella saat helpoimmin muutoksia aikaan.

Ajattomissa rakennusratkaisussa suositaan isoja ikkunoita, puumateriaalia, betonia ja tiiltä. Kaikissa on oman ajanjakson tuntua niin teollisesta rakentamisesta nykyhetken luonnon läheisempään rakentamiseen.

 

Mikäli olet rakentamassa uutta tai tekemässä nykyiseen asuntoosi ikkunaremonttia otathan yhteyttä Iccunan asiantuntijaan! Autamme sinua löytämään juuri sinun sisustukseen sekä haaveisiin sopivat lasiratkaisut. 

 

Tarjouspyyntö