Ajankohtaista

Miten ikkunat valmistuu Nivalan tehtaallamme?

Iccuna Oy on valmistanut ikkunoita jo vuodesta 2014. Tarjoamme asiakkaillemme ominaisuuksiltaan, toiminnallisuuksiltaan ja materiaaliltaan rohkeasti uudenlaisen ikkuna- ja liukuovivalikoiman. Valikoimassa on edistyksellisiä ikkunoita ja ovia uudella tavalla. Valmistamme liukuovet ja ikkunat moderneilla kippi- ja liukuominaisuuksilla parhaista raaka-aineista Nivalan tehtaallamme.

Iccuna Oy:n alkutaipaleella keskittyminen suuntautui enemmän ikkunoiden ja terassiovien valmistamiseen, mutta viime vuosina pääpaino on siirtynyt lasiliukuovien ja ikkunoiden valmistamiseen ja asennukseen. Markkinat ja tarpeet muuttuvat, joten tänä päivän asiakkaamme haluavat entistä enemmän erottautua massasta monipuolisilla ja huoltovapaita ratkaisuilla kuten lasiliukuovet ja ranskalaiset parvekeovet.

 

''Olemme olemassa asiakkaitamme varten, joten haluamme olla eturintamassa tarjoamalla heille uudenlaisia ratkaisuja.''

- Teemu Haapalahti, Iccunan toimitusjohtaja 2020

 

Nivalan tehdas

Yhä useammille rakentajille tuotantoprosessin läpinäkyvyys ja Suomalaisuus on merkittävä asia. Materiaalien alkuperä ja niiden kestävyys nousee ensisijaiseen merkitykseen tämän päivän rakentamisessa. Rakentamisessa mietitään ennen kaikkea asumismukavuuksia. Luonnonvalon maksimoiminen ja huoltovapaat ikkunat lisäävät asumismukavuutta.

 

Nivalan tehtaalla valmistetaan liukuovia, ikkunoita, parvekeovia, ja ranskalaisia parvekeovia. Nivalan tehtaalla työskentelee 6-8 työntekijää. Haastateltavana toimii Olli-Pekka Haapalahti, tehtaan tuotannonsuunnittelija.

 

Suosituimmat tuotteet, joita tehtaalla valmistetaan ovat ehdottomasti liukuovet jotka on yleistyneet viimeisen vuoden aikana paljon, ikkunat niin avattavilla mekanismeilla kuin ilman sekä ranskalaiset parvekeovet integroitavilla kaiteilla. Jokainen tilaus valmistetaan ja suunnitellaan asiakaskohtaisesti, näin saamme valmistettua asiakkaan rakennusaikatauluun sopivat toimituserät.

 

Ikkunoiden tuotantoprosessi

 

 1. Tilausvahvistus myyjältä suunnittelijalle.
 2. Suunnittelija suunnittelee valmistuserät - tällä maksimoidaan sujuvuutta
 3. Lisävarusteiden - värien tilaukset
 4. Tilauksen siirto tehtaalle

 

Myyjä ja tuotantosuunnittelija tekevät tiivistä yhteistyötä tilausvaiheessa.

Myyjältä tulee tilaus asiakkaan tarpeiden mukaisesti, jonka jälkeen suunnitellaan tuotantoerät ja tilataan lisävarusteet. Seuraavaksi tulostetaan tuotantopaperit, joiden avulla tuotteet tehtaan puolella valmistetaan. Tuotantoerät pyritään suunnittelemaan valmistuksen kannalta mahdollisimman tehokkaiksi, jotta valmistusprosessi pysyy maltillisen pituisena ja ketteränä. Tämän jälkeen tilataan lasit ja mahdolliset lisävarusteet. Tästä eteenpäin tilauksen valmistuksesta vastaa tehdashenkilökunta.

Ikkuna- ja oviprofiilit Iccunalle toimittaa saksalainen VEKA AG, joka on maailman suurin PVC- ikkunaprofiilien valmistaja. Vekan tarjoamat ratkaisut ovat valmistettu ekologisesti ja takaavat asiakastyytyväisyyden kestävyytensä sekä korkean laadun vuoksi.

Veka AG karmit

 

 •  Profiilitilaus lajitellaan tehtaalla 
 •  Sahalla profiilit katkotaan eräkohtaisesti mittatilaustyönä
 •  Työstetään tarvittavat vedenpoistoreiät ja vesipellinurat. 
 •  Hitsauskone hitsaa kehät yhteen
 •  Kulmanputsaus-kone puhdistaa kulmat
 •  Saranoiden ja helojen kiinnitys - avattavat-ikkunat ja parvekeovet
 •  Kokoonpano - yhdistetään karmi, puitteet ja lasit yhteen, sekä asennetaan lisävarusteet.
 •  Testaus - jokainen ikkuna testataan ja tarkistetaan ennen pakkausta.
 •  Pakkaus ja suojaus - Tilaus pakataan lavoille kuljetusta varten.
 •  Kuljetus asiakkaan valitsemaan toimitusosoitteeseen yleensä kotiovelle asti.

Ikkunan kulmahionta

 Mikä on haastavin työvaihe ja kuinka siitä selvitään Nivalan tehtaalla?

 

Haastavin työvaihe on heloitus, koska sen tekemiseen on paljon eri variaatioita, sekä muuttujia. Olemme pystyneet selkeyttämään työn ohjeilla ja erilaisilla sapluunoilla, joita voi mallikohtaisesti hyödyntää. Vuosien varrella kertynyt henkilöstön ammattitaito ja rutiini auttavat myös tässä työvaiheessa.

 

Iccunoiden heloitus

Jos sinun pitäisi sanoa Iccunasta tuotteena sinun mielestä paras ominaisuus, mikä se olisi?

 

Huoltovapaus ja kestävyys. Ikkunat kestävät suuretkin ympäristön luomat vaihtelut niin märistä vesisadekeleistä paukkuviin pakkasiin. Iccunaan on valittu paras mahdollinen valmistusmateriaali huomioiden erityisesti nämä vaativat olosuhteet, joihin ikkunat ja ovet joutuvat. Karmit ja puitteet valmistetaan tarkoitukseen kehitetyistä PVC:stä, ne eivät naarmuunnu helposti tai menetä väriään ajan myötä. Kaikki tuotteemme ovat teräsvahvistettuja. Rasitukselle joutuvat osat kuten saranat, kiinnittyvät profiilin sisällä olevaan teräkseen. Näin ne kestävät kovaa käyttöä sekä mahdollistavat isojenkin avattavien lasipintojen valmistuksen.

 

Kysy lisää materiaaleista sekä valmistuksesta Iccunan asiantuntijoilta niin kerromme tuotteista lisää!

Tarjouspyyntö