Ajankohtaista

Lasiliukuovella tyylikäs ja valoisa ilme

Lasiliukuovella on monia hyviä ominaisuuksia, joiden ansiosta sen suosio kasvaa. Iccuna Oy:n lasiliukuovet tarjoavat kestäviä, käytännöllisiä ja asumismukavuutta lisääviä ratkaisuja. Lasinen liukuovi luo tilantuntua ja valoisuutta.

Iccuna Oy on valmistanut lasiliukuovia Nivalassa sijaitsevassa tehtaassa vuodesta 2015 lähtien. Toimitusjohtaja Teemu Haapalahden mukaan kysyntä on vuosi vuodelta noussut ja tämä suuntaus näyttää jatkuvan.

– Ikkunoiden lasielementtien lämmöneristyskyky on parantunut merkittävästi, kun ajatelleen tilannetta muutama vuosikymmen sitten. Tämä ominaisuus on tärkeä tänä päivänä, kun rakennuksien hiilijalanjälki halutaan mahdollisimman pieneksi. Koko seinä voi olla lasia ilman, että energiatehokkuus laskee. Lisäksi lasiliukuovi eristää nykyaikaisen rakenteensa ansiosta hyvin ääntä, joka korostuu etenkin kaupunkiympäristössä.

Lasi on suunnittelijoiden suosima tyylikäs materiaali, jota hyödynnetään tänä päivänä monessa kohteessa.

– Lasiliukuovella saadaan tilaan valoisuutta ja avaruutta. Parvekkeelle tai terassille avautuva lasiliukuovi antaa asunnolle lisätilaa, minkä merkitys korostuu etenkin pienissä neliömäärissä. Liukuovelle ei myöskään tarvitse varata asunnosta tilaa kuten perinteiselle saranoidulle ovelle.

Iccunan liukuovilla on mahdollista toteuttaa isoja avattavia lasipintoja kustannustehokkaasti. Teemu Haapalahden mukaan nyt suositaankin lasipintaa huoneen koko leveydellä, kun liukuovi on mahdollista valmistaa useammasta avattavasta tai kiinteästä osasta.

Iccuna_kuva3

 

HUOLTOVAPAA JA HELPPOKÄYTTÖINEN


Lasiliukuovien profiilit toimittaa Iccunalle saksalainen Vega Ag. Profiilit on valmistettu PVC-komposiitista, joka teräsvahvistetaan Iccunan omalla tehtaalla. Korkealaatuisilla tuotteilla on kymmenen vuoden takuu.

– PVC on pitkäikäinen ja kestävä materiaali. Puitteet pysyvät hyväkuntoisina, koska ne sietävät kolhuja ja niiden väri säilyy hyvänä. Iccunan lasiliukuovet ovat siten huoltovapaat, Teemu Haapalahti korostaa.

Iccunan lasiliukuovien käyttö on yksinkertaista. Nostoliukuovessa on yksi kahva, josta se on kevyt avata. Tämä helpottaa kulkua huoneiston ja parvekkeen tai terassin välillä.

Esteettömyyttä ajatellen lasiliukuovi on mahdollista asentaa lattiapinnan kanssa samaan tasoon, joten tilojen väliin ei synny korkoeroa.

Iccuna_kuva5

 

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN VALINTA


Iccunan lasiliukuoven tuotannon jokaisessa vaiheessa korostuu materiaalien tehokas käyttö ja energian säästö. Ekologisuuteen kiinnitetään huomiota niin PVC-komposiittia valmistavan Vekan tehtaalla Saksassa kuin Iccunan tehtaalla Pohjois-Pohjanmaan Nivalassa. Iccunan lasiliukuoven kaikki materiaalit ovat kierrätettäviä.

Korkean kotimaisuusasteen ansiosta Iccunan tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Tuotteiden valmistuksen lisäksi Iccunalla on asennuspalvelu. Toimitusjohtaja Teemu Haapalahden mukaan tälle on yhä enemmän kysyntää ja tilaajat arvostavat avaimet käteen -toimitusta.

 

Juttu julkaistu Rakennusfakta.fi-palvelussa. Teksti: Irene Murtomäki / RPT Byggfakta Oy