Ajankohtaista

Ikkunoiden kehitys ja tulevaisuus

Seuraavan kerran, kun olet kävelyllä eri asuinalueella tarkkaile asuinrakennuksia. Huomaat varmasti eroavaisuuksia eri vuosikymmeniltä ja pystyt tunnistamaan rakennusten valmistusvuosia. Vanhemmat piipun ympärille rakennetut rintamamiestalot vaihtuivat 80-luvulla yksikerroksisiin tasakattoisempiin rakennuksiin. Aina tähän päivään asti ikkunat ja rakennusten lasipinnat ovat kehittyneet käsi kädessä rakentamisen kanssa. 

Kuten voit huomata vanhemmissa asunnoissa ikkunat olivat tarkoitettu lähinnä tuomaan hiukan valoa asuinhuoneistoihin. Isot lasipinnat eivät tulleet tuohon aikaan kuuloonkaan, sillä lämmöneristys ja kannattavuudet eivät olisi riittäneet täyttämään tarvittavia ominaisuuksia. Tämänpäivän rakentamisessa suuret seinäpinnat korvataan ikkunoilla, jolloin pystytään suunnittelemaan näyttäviä kokonaisuuksia.

 

Millainen on ikkunoiden kehityskaari?

 

Ikkunat ovat kokeneet huiman muutoksen kun katsotaan muutamakin vuosikymmen taaksepäin. Ikkunoiden lämpöominaisuudet ovat kehittyneet hurjasti, näin ikkunoiden kokoa ollaan pystytty kasvattamaan. Ikkunoiden yksittäisiä ominaisuuksia on kehitetty, ja ominaisuuksia pystytään nykyään valitsemaan eri käyttötarpeisiin: Aurinkosuoja, huurtumisenesto, itsepuhdistuva lasi sekä kehittynyt äänieristys. Tottakai ikkunoiden suurempi koko tuo valoisuutta asuntoihin ja näin ollen pieniinkin asuntoihin saadaan avaruuden tuntua. IS-jutusta voit lukea kuinka myös Nokialla tässä onnistuttiin Iccunan tuotteilla.       

 

Rakennusmateriaalit olivat ennen pelkästään puuta joka vaatii huoltoa, nykyisin käytetty komposiitti ja alumni ovat huoltovapaampia tai täysin huoltovapaita. Perinteiset ikkunat 90-luvulta olisivat vaatineet tasaisin väliajoin ainakin yhden huoltomaalauksen ja tiivistämiskierroksen. Iccunan tuotteet on huoltovapaita. 

Iccuna myös säilyttää tiivistyksensä ikääntyessään eikä korkealuokkainen karmi- ja puitemateriaali kellastu tai menetä väriään ajan saatossa. Ikkunoilta halutaan myös useita käyttömahdollisuuksia, joten lisävarusteet ja toiminnot ovat myös kehittyneet näihin tarpeisiin, liukuovet, kippi-ikkuna sekä erilaiset kaihdin vaihtoehdot.

 

Iccuna verhot

 

 

Mihin Iccunan ikkunat ovat kehittyneet?

 

Iccuna on syntynyt täyttämään rakennuksien ikkuna ja ovivaatimukset. Iccunan tavoite on tuottaa vaivatonta asumista kauniilla ja modernilla tavalla. Puitemateriaalina käytämme Veka AG:n tarkasti laatuvalvottua PVC-komposiittia.  Kestävän komposiittimateriaalin ansiosta voimme antaa tuotteillemme 10 vuoden takuun. Tämä on yksi ympäristötekomme jolla lupaamme, että meidän ikkunamme kestävät aikaa ja sukupolvelta toiselle. Tutustu Iccunan ikkunoihin. 

 

Iccunalla huomioimme alalle saapuvat ympäristösertifikaatit, ja pyrimme ottamaan ne käyttöön mahdollisimman pian niiden tulosta. Iccunan tehtaalla kerätään jo kaikki PVC-komposiitti silppu ja lähetetään takaisin Vega AG:n tehtaalle, jossa se pääsee takaisin tuotantoprosessiin uudelleen käyttöön. Iccunalla halutaan kantaa oma kortemme kekoon ja olla muuttamassa teollisuusmaailmaan pohtimalla sekä tietämällä omat kuormittavat tekijät maapalloa kohti.

 

Iccuna kierrättääMiksi Iccuna on paras ratkaisu ja mihin suuntaan kehitys on suuntautumassa?

 

Iccunalla pyrimme rakentamaan ratkaisuja juuri tämän päivän rakentamisen ongelmiin. Luomalla juuri ajankohtaisia ja tulevaisuudessa tarpeellisiksi tulevia rakennuselementtejä mm. toimistojen himmennettävät väliseinät sekä lämmitettävät lasit. 

 

Tulevaisuudessa rakentamisessa korostetaan myös nyt näkyvää käytännöllisyyden aaltoa, jonka myötä lasiliukuovet ovat yleistyneet. Tämä varmasti tulee jatkumaan tulevaisuudessakin kun asuinneliöitä halutaan tehostaa ja monikäyttöistää. Lue lisää miksi valita lasiliukuovi!

 

Tulevaisuudessa ikkunoita pyritään kehittämään yhdistelemällä erilaisia ominaisuuksia. Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme juuri heille suunnitellut huolettomat ja kestävät ratkaisut. 

 

Olemme olemassa asiakkaitamme varten joten haluamme olla eturintamassa tarjoamalla heille uudenlaisia ratkaisuja. - Teemu Haapalahti, Iccunan toimitusjohtaja 2020

 

 

Iccuna tuotteena

 

Iccuna on edelläkävijä kun puhutaan kestävyydestä ja tuotteen laadusta. Ikunnat kestävät suuria kosteusmääriä eikä tiivisteet tai karmit säikähdä ilmaston vaihteluita. Näin huoltovapaat ja ainoastaan 2 pestävää pintaa omaavat ikkunat ovat huoleton vaihtoehto. 

Toiminnallisuuksien ansioista ikkunat ovat ajaton valinta mitkä kestävät kulutusta, sekä soveltuvat monenlaisiin perheisiin. Iccunoiden moderni ulkoasu kestää aikaa ja luo esteettisyyttä kotiisi.

Otathan yhteyttä myyntiimme niin etsitään teille paras ja tehokkain ratkaisu!

 

Ota yhteyttä