Ajankohtaista

Iccunan ranskalaisella ratkaisulla lisää valoa ja tilantuntua

Iccunan ranskalainen ratkaisu nostaa ranskalaisen parvekeoven tarjoamat mahdollisuudet uudelle tasolle. Se on kaksiosainen ranskalaisen parvekeoven ja ikkunan yhdistelmä, jolla voi luoda laajan lasipinnan ilman kiinteää välikarmia.

Iccunan toimitusjohtaja Teemu Haapalahti toteaa yrityksen vastaavan uusilla ikkunaratkaisuilla ranskalaisen parvekeoven kasvaneeseen suosioon.

– Haluamme tarjota asiakkaille muutakin kuin pelkän parvekeoven.

– Ranskalaisessa ratkaisussa toisessa ikkunassa on kippimekanismi ja sen voi avata myös sivulle. Toinen ikkuna on normaaliin tapaan sivulle avautuva, Haapalahti kertoo.

Tuotevalikoimassa on myös ranskalaisen parvekeoven ja kiinteän ikkunan yhdistelmä, jossa kippi-ikkunan rinnalla on kiinteä ikkuna. Teemu Haapalahti huomauttaa, että ranskalainen parvekeovi sopii mainiosti myös tavallisen puu-alumiini-ikkunan rinnalle.

Ranskalainen ikkuna lasikaiteella

 

Iccunan yksiosainen ranskalainen parvekeovi tehdään kippi-ikkunana, joka avautuu sekä yläreunasta kipaten että sivulle.

– Ranskalainen parvekeovi on oiva ratkaisu huoneistoon, johon halutaan tilantuntua eikä oven haluta vievän asunnosta neliöitä.

Sisäänpäin aukeava kippi-ikkuna on kätevä esimerkiksi asuntoa tuuletettaessa, koska tavaroita ei tarvitse siirtää pois ikkunan edestä. Yksilehtinen ovi on käytännöllinen, ja siinä on vain kaksi pestävää pintaa.

Teemu Haapalahden mukaan ikkunoiden sulkumekanismi on tiivis ja varma, koska helotus menee koko puitteen ympäri. Jämäkkyyden vuoksi sitä onkin verrattu kassakaappiin.

 

 

PINNA- TAI LASIKAIDE MUKANA


Ranskalainen parvekeovi, jossa on integoroitu kaide valmiina, on yhä suositumpi ratkaisu.

– Parvekeovea asennetta saadaan samalla paikalleen sekä ovi että kaide. Näin vältytään mahdollisilta ongelmilta, joita voi tulla eteen sovitettaessa yhteen parvekeovea ja kaidetta. Integroitu kaide tekee asentamisesta ja käyttöönotosta vaivatonta sekä on myös turvallinen. Lisäksi se on kustannustehokas, Teemu Haapalahti toteaa.

Ranskalainen ikkuna pinnakaiteella

 

Iccunan ranskalainen parvekeovi on mahdollista saada joko pinna- tai lasikaiteella. Lisäksi kotimainen tehdas taipuu räätälöityihin ratkaisuihin asiakkaan toiveen mukaisesti.

Kaiteiden värikartat tarjoavat monia mahdollisuuksia.

– Tarjolla on niin sanotusti kaikki rallivärit, samoin lasikaiteille on runsaasti värivaihtoehtoja. Voikin sanoa, että suunnittelijalla on vapaus valita.

Iccuna Ranskalaiset ratkaisut

 

KESTÄVÄ JA KIERRÄTETTÄVÄ


Ranskalaiset parvekeovet ovat kuuluneet Iccunan valikoimaan sen toiminnan alusta eli vuodesta 2015 lähtien, ja pari vuotta myöhemmin lanseerattiin parvekeovi, jossa on kaide valmiina. Kysyntä on Teemu Haapalahden mukaan kasvanut etenkin viime vuosina, kun lasin suosio rakennusmateriaalina on noussut.

Ranskalaisen ratkaisun profiilit Iccunalle toimittaa saksalainen Vega Ag. PVC-komposiitista valmistetut profiilit teräsvahvistetaan Iccunan tehtaalla Pohjois-Pohjanmaan Nivalassa. Korkealaatuisilla tuotteilla on kymmenen vuoden takuu.

– Ikkunamme valmistetaan pitkäikäisistä ja kestävistä sekä kierrätettävistä materiaaleista. Tämä tukee kestävää kehitystä, joka korostuu Iccunan tuotannossa kautta koko linjan.

Iccunan tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo niiden korkeasta kotimaisuusasteesta.

 

Juttu julkaistu Rakennusfakta.fi-palvelussa. Teksti: Irene Murtomäki / RPT Byggfakta Oy