Ajankohtaista

Iccuna Tuusulan Asuntomessut 2020

 

Vuoden 2020 Asuntomessut  ovat jo kolmannet Tuusulassa. Ne juhlistavat Asuntomessujen 50. juhlavuotta – Suomen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970 Tuusulan Lahelassa. 30 vuotta myöhemmin Tuusulan Nummenharjussa. 

Iccuna on mukana Tuusulan 2020 juhlamessuilla, jossa Asuntomessut juhlivat 50-vuotista merkkipylvästään. Iccuna on ollut toteuttamassa Rykmenttipuistossa sijaitsevan rivitalon ikkunaratkaisuja. 

 

 

Tutustu Iccunan kohteeseen

 

Asunto keskellä luontoa - Rykmenttipuisto 

 

Rykmenttipuisto tuo uuden asumisen asuntomessuille. Keskiössä on asumisen uudet palvelu ja asumisen energiakulutus. Asuntomessualueen valttina on urbaani puutarhakaupunkimaisuus. Puistoalueet tarjoavat kosketuksen luontoon ja ympäristöön, jossa on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa ja liikkua. Asuntomessualue on luonnonläheinen kyläkaupunki, jossa on hyvä elää.  

“Meille on rakentumassa Rykmentinpuistoon upea messualue, josta voimme olla ylpeitä ja joka kuvastaa uudenlaista Tuusulaa monipuolistaen mielikuvaa asumisesta täällä”, toteaa Asuntomessut Tuusulassa -projektin projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnasta. 

 

Asuntomessualueen kantavat teemat: 

 

  • Teemoja ovat asuminen tänään ja huomenna 
  • Sisustus- ja rakentaminen 
  • Taide ja hyvinvointi 
  • Vastuullisuus 

 

Kiinteä ikkuna ulkoapäin

 

Iccuna asuntomessuilla 

 

Rakennuttaja Eerik Pietarinen, pääsi rakentamaan unelmakohdetta Tuusulan asuntomessualueelle. Eerik oli itse ollut kiertelemässä 2019 asuntomessuja, jossa puheeksi tuli Tuusulan asuntomessut. Tontin vapautuessa ja miellyttäessä oli helppo päätös ruveta suunnittelemaan viihtyisää rivitalokiinteistöä.  

 

Vastuullisuus ja energia on yksi Rykmentinpuiston suunnittelussa mukana olleita keskeisesiä ohjaavia teemoja. Suunnittelussa on keskitytty muun muassa uusiutuvien- ja paikallisten energiamuotojen hyödyntämiseen.  Rykmentinpuiston energiavisiona on, että alueesta suunnitellaan ja rakennetaan ympäristöystävällinen sekä energiatehokas. Lähtökohtana on paikallisesti tuotettu, uusiutuvaan energiaan perustuva energiaratkaisu, jossa huomioidaan asukkaiden tarpeet, koko elinkaaren kattavat asumiskustannukset sekä uusien innovaatioiden pilotointi. 

 

 

Pikkupolku 1 ikkuna - sekä rakennusratkaisut 

 

Arkadi Arkkitehtien suunnittelemassa skandinaavisessa neljän kodin rivitalossa on otettu erityisesti huomioon pohjaratkaisun toimivuus arjessa. Materiaalivalinnoissa on panostettu korkeaan laatuun, mitä kotimaiset tuottajat tarjoavat sekä skandinaaviseen sisustukseen sopiviin väri- ja pintavalintoihin.  

Asunnon 87 neliötä soveltuu loistavasti perheille. Suunnittelussa onkin otettu huomioon, arjen käytettävyys. 

Ensimmäisenä taloon astuessa avartuu isot ikkunat, jotka tuovat runsaasti luonnonvaloa huoneistoon. Olohuoneen miltein koko seinän mittainen lasiliukuovi tuo upean valoilmiön sekä luo suuruuden tunnetta huoneeseen. Koko seinän korkeudelta aukeava lasiliukuovi tuo luonnon lähemmäksi ja tekee terassista sekä takapihasta lähes yhden lisähuoneen. 

 

Lasiliukuovi ja parvekeovi

Iccunan ratkaisuihin päädyimme niiden toiminnallisuuden, edullisuuden ja upean ulkonäkönsä takia. Olemme koko rakennusprosessin ajan miettineet toiminnallisuutta ja panostaneet tähän kaikissa valinnoissa. Kokonaisuuden halusimme olevan valoisa ja linjassaan skandinaaviseen sisustukseen.

 

Iccunan liukuovet sekä suuret  kiinteät ikkunat tuovat niin alakerran olohuone-keittiö akselille upeaa luonnonvaloa, kuin myös yläkerran makuuhuoneissa tuplaovilla varustellut parvekeovet tuovat arjen luksusta, kuin voi sängystä loikoillessa katsella ulos. Miltein kaikkiin ikkunaratkaisuihin on valittu kippi-ominaisuus, joka tarjoaa hyvät tuuletusominaisuudet.

 

Rakennusprosessi, eteni vaivattomasti Iccunan suunnittelijoiden kanssa. Pienemmät ikkunat toimitettiin mittojen mukaan Lapwallille, jossa ne asennettiin paikalleen. Lasiliukuovet asennettiin paikalleen paikanpäällä. Iccunalta saimme mutkattoman avun ja heidän ammattitaidon käyttöönsä. Pohdimme yhdessä ratkaisuja, joista valittiin kohteeseen parhaimmat vaihtoehdot. 

 

Pikkupolku 1D

Aloita sinäkin oman unelmakotisi suunnittelu tai nykyisen kotisi remontointi ikkunoiden osalta. Ota yhteyttä Iccunan asiantuntijaan ja pyydä tarjous!

 

Tarjouspyyntö